header DaMedia

CMS / Content Management Systeem

Een website met een Content Management Systeem (CMS) kan door de gebruiker zelf onderhouden worden. Er is geen kennis van programmeertalen nodig, dat regelt het CMS, u hoeft alleen tekst en plaatjes te plaatsen en te wijzigen indien nodig.
Dit betekent wel dat uw website eenmalig gemaakt moet worden. De layout, de menustructuur, de kleuren en lettertypes, alles wordt in het CMS vastgelegd. Als gebruiker is het dan moeilijk iets fout te doen.

De betere Content Management Systemen geven wel de mogelijkheden om zelf belangrijke informatie voor zoekmachines in te geven, de zogenaamde metatags. Deze zijn voor bezoekers niet zichtbaar, voor zoekmachines wel. In de metatags staan o.a. de zoekwoorden / keywords en de omschrijving van de websitepagina zoals deze te zien is in de zoekresulaten van zoekmachines zoals Google en Bing.

Twee veel gebruikte Content Management Systemen zijn Joomla en Wordpress , elke met hun eigen specifieke kenmerken en hun eigen trouwe gebruikers. Ook DaMedia kan beide systemen voor u inbouwen in uw website of een nieuwe website opzetten met een CMS.
Ook Drupal en Typo3 zijn voorbeelden van CMS, deze zijn nog uitgebreider en zeer nauwkeurig in te stellen op diverse niveaus en daardoor geschikt voor grote websites.

© 2024 DaMedia.nl