header DaMedia

Joomla als Content Management Systeem

Joomla is een Content Management Systeem (CMS) met vele uitbreidingsmogelijkheden. Joomla is een open source project, over de hele wereld werken programmeurs om Joomla te optimaliseren.

Joomla is bij de meeste providers gemakkelijk te installeren, het staat vaak als installatiepakket standaard in het aanbod van software van de provider. Zo ook bij DaMedia.

Installeren van Joomla vergt wel enige kennis, het werkt met PHP en MySQL-database. De database is nodig om alle gegevens op te slaan die op de website komen te staan.

Joomla kent vele uitbreidingsmodules, denk hierbij aan RSS-feeds, printversies van pagina’s, nieuwsflitsen, blogs, fora, opiniepeilingen, kalender, zoeken en taalinternationalisatie, maar ook een speciale webwinkelmodule Virtuemart.

Joomla regelt als CMS alle basiselementen van een website. Denk hierbij aan de menustructuur, de standaardpagina’s, enzovoort. Als gebruiker hoeft u alleen de teksten en foto’s van de website te onderhouden.

Voor een voorbeeld van een door DaMedia gemaakte Joomla installatie kunt u kijken bij Starten eigen bedrijf, een project dat kort geleden is gestart en waar we tussen de werkzaamheden door mee bezig zijn.

© 2024 DaMedia.nl